Gemeente Barneveld

 Politieke partij

Wethouder Lokaal Belang

Mijntje Pluimers-Foeken

content image

2e locoburgemeester

Portefeuilles:

  • Verkeer en vervoer
  • Groen en Openbare Ruimte
    (inclusief afval en flora & fauna)
  • Communicatie en burgerparticipatie
  • Dienstverlening
  • Cultuur
    (inclusief evenementen, kunst en monumenten)
  • Sport

Contact:

E-mail: m.pluimers@barneveld.nl

Woonachtig in Barneveld. Getrouwd met Geert en samen hebben wij 2 prachtige kinderen; Isabel en Thomas.

Oorspronkelijk een Betuwse, gestudeerd in Utrecht (fysiotherapie, Pabo) en in Zwolle (directeur). Tevens heb ik vele politieke cursussen gedaan.

Ik heb lang als onderwijzeres gewerkt en had sinds een kleine 4 jaar een leidinggevende functie in Voorthuizen. De laaste jaren werkte ik in Harskamp. Verder ben ik ruim 12 jaar raadslid geweest waarvan de laatste 4 jaar als fractievoorzitter en was ik 2 keer lijsttrekker tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en 2022.

Ik kan diep geroerd raken door mooie muziek van bijvoorbeeld Einaudi, genieten van (historische) architectuur en natuurschoon. Daarnaast houd ik er van om te reizen en andere landen en culturen te leren kennen. 

Als wethouder wil ik, net als raadslid, midden in de samenleving staan. Ik wil mij ten volle inzetten voor de inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en onze mooie gemeente als geheel. Daarbij zijn de grondbeginselen van Lokaal Belang voor mij leidend in mijn dagelijks handelen waarbij het coalitieakkoord een politiek kompas is voor het werk dat wij als college gezamenlijk doen; 'Ondernemend, Betrouwbaar en Zorgzaam'.

content image

Van links naar rechts:
wethouder Hans van Daalen (ChristenUnie), wethouder Bennie Wijnne (SGP), wethouder Mijntje Pluimers-Foeken (Lokaal Belang), burgemeester Jan Luteijn, wethouder Wim Oosterwijk (SGP) en Wabe Wieringa, gemeentesecretaris van de Gemeente Barneveld