Gemeente Barneveld

 Politieke partij

content image

Terschuur

Terschuur is een karakteristiek dorp met een oude geschiedenis. Ontstaan langs de oude Hessenweg van Amsterdam naar Deventer. Het oude tolhuisje is nog steeds te zien aan de Hoevelakenseweg. Het buurtschap Kallenbroek, met prachtige bossen en het heidegebied Erica behoort ook tot Terschuur. Samen met Zwartebroek maakt Terschuur zich zorgen over de komst van mega windmolens.  Lokaal Belang is een tegenstander van mega-windmolens in de buurt van locatie Terschuur. 

Standpunten:

  • Inzet voor bereikbaarheid Terschuur in combinatie met knooppunt A1-A30.
  • Inzet op realisering van een nieuwe school voor kinderen uit Terschuur en Zwartebroek.
  • Verbetering veiligheid (fietspad) Eendrachtsstraat/Verlichting op fietspad Eendrachtstraat. Zowel op de weg zelf als het fietspad, is de verlichting slecht. Dit moet volgens Lokaal Belang zo snel mogelijk gerealiseerd worden.
  • Verbeteren veiligheid en oversteekbaarheid kruising Eendrachtstraat/Hoevelakenseweg.
  • Door files op de A1 worden de Hoevelakenseweg en Stoutenburgerweg veelvuldig gebruikt als sluiproute. Maar ook door de kinderen uit de dorpen die willen oversteken. Daarbij wordt er vaak te hard gereden. Het overzicht is door begroeiing niet optimaal. Alle reden om hier werk van te maken. Lokaal Belang wil investeringen in verkeersremmende maatregelen en een veilige oversteek en regelmatig onderhoud van de begroeiing.
  • Aanleg fietspaden langs de Stoutenburgerweg. Het fietsverkeer intensiveert van en naar Hoevelaken, Barneveld en Achterveld. Zowel voor woon-werk verkeer als sportieve/recreatieve doeleinden. Lokaal Belang ziet deze fietspaden graag zo snel mogelijk gerealiseerd.
  • Viaduct over A1 veiliger. Lokaal Belang wil dat de verkeersveiligheid van het viaduct over de A1 verbeterd wordt. Daarvoor moet een lobby naar Rijkswaterstaat en/of de Provincie worden opgestart.
  • Directe busverbinding/ Openbaar vervoer van en naar Barneveld en Nijkerk realiseren en daarnaast behouden van buslijn 102. Daarvoor moet een lobby naar de Provincie worden opgestart.
content image

Klik op foto om de hele flyer te bekijken

Lokaal Belang is er ook voor Terschuur en Zwartebroek!

Behoud buslijn 102 voor Terschuur en Zwartebroek