Gemeente Barneveld

 Politieke partij

Team Lokaal Belang

Kieslijst Lokaal Belang t.b.v. de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Vol trots presenteert Lokaal Belang haar kieslijst met 50 kandidaten. Lokaal Belang groeide en bloeide de afgelopen jaren. En daar zijn wij trots op. Van al die Lokale Belangers hebben de leden maar liefst 50 kandidaten geselecteerd voor de kieslijst. Een lijst die zich kenmerkt door stabiliteit, continuïteit en plaats voor nieuw talent. Lokaal Belang gaat met deze kieslijst vol optimisme de gemeenteraadsverkiezingen in.

Foto: Pauw Media
Vormgeving: J. van Beusekom

Kieslijst Lokaal Belang GR 2022
1.   Mijntje Pluimers-Foeken Barneveld
2.   Jan Willem van den Born Barneveld
 3.   Gert Hein Kevelam Garderen
 4.   Marleen Blankenburgh Barneveld
 5.   Sjoerd van Amerongen Voorthuizen
 6.   Mona Tamaëla Barneveld
 7.   Stefan Velt Barneveld
 8.   Nadeche van Veen Zwartebroek
 9.   Ingrid Lether Voorthuizen
 10. Maurice Marsman Barneveld
 11. Robin Kinsbergen Voorthuizen
 12. Jelle van Beusekom Barneveld
 13. Paul Overgaauw Barneveld
 14. Ronald Tukker Voorthuizen
 15. Herna van Dronkelaar Barneveld
 16. René Oosterom Barneveld
 17. Roland Kremer Barneveld
 18. Gert ten Hoven Voorthuizen
 19. Esther Looij De Glind
 20. Randy Wilbrink Barneveld
 21. Harry Buitink Terschuur
 22. Walenka Jansen Barneveld
 23. Gerbrand Goede Voorthuizen
 24. Erik van den Born Zwartebroek
 25. Ivonne Koster Barneveld
 26. Bas Berendsen Voorthuizen
 27. Gemma Plieger Barneveld
 28. Markwin den Hartog Stroe
 29. Laura Eelsing Barneveld
 30. John Sweenen Kootwijkerbroek
 31. Lucienne Timisela Barneveld
 32. Willem de Vries Barneveld
 33. Denise van Wassenberg Voorthuizen
 34. Gideon Taberima Barneveld
 35. Marscha Grotenhuis Barneveld
 36. Evert Bouwman Barneveld
 37. Catharina Nyberg Voorthuizen
 38. Jan Blankenburgh Barneveld
 39. Marielle van Dorst Barneveld
 40. Cor Wiesnekker Voorthuizen
 41. Desirée van den Akker Barneveld
 42. Gerrit den Hartog Stroe
 43. Marie-José Louman Barneveld
 44. Bert van den Born Terschuur
 45. Arnold Hofland Barneveld
 46. Cor Willemse Voorthuizen
 47. Edwin Brink Barneveld
 48. Niek de Weerd Barneveld
 49. Adriaan Ramp Terschuur
 50. Tineke Donker Barneveld

 

Lijstrekker Mijntje Pluimers: 
“Wat een top team heeft Lokaal Belang! Dit is het lokale belang, het belang van de samenleving. Wij gaan positief en met volle kracht en energie weer 4 jaar voor die samenleving aan de slag!”

 1. Al eerder werd de lijsttrekker, huidig fractievoorzitter Mijntje Pluimers gekozen. Zij heeft zich de afgelopen jaren met verve ingezet voor een eerlijke, transparante politiek waarbij echt geluisterd wordt naar inwoners. Daarnaast heeft zij zich o.a. ingezet voor het voorkomen van de plaatsing van windmolens, behoud van groen en bomen en de aanpak van drugsoverlast.
   
 2. Met Jan Willem van den Born, ondernemer, raadslid met veel ervaring. Hij heeft zich met succes ingezet voor meer goedkopere woningen in onze gemeente, een goed ondernemersklimaat en schone lucht voor de samenleving.
   
 3. Raadslid, tevens campagneleider Gert Hein Kevelam uit Garderen; hij heeft zich inzet voor leefbaarheid in de kleinere dorpen zoals een verbod op doorgaand vrachtverkeer in Garderen. Daarnaast zet hij zich in voor behoedzaam en verstandig financieel beleid.
   
 4. Met raadslid Marleen Blankenburgh heeft Lokaal Belang ervaring, kennis en kunde in huis op het gebied van verkeer, goede en veilige wegen. Zij heeft zich bijvoorbeeld vol overgave ingezet voor een veiligere Kuntzelaan, Mercuriusweg en veiligheid rondom scholen.  
   
 5. Voorthuizenaar, huidig raadscommissielid Sjoerd van Amerongen heeft zich ingezet voor de belangen van dorpen en een goede communicatie met Plaatselijk Belangen en Wijkplatforms. Ook zet hij zich in voor biodiversiteit, natuur en dierenwelzijn.
   
 6. Nieuw talent met Mona Tamaëla, een zeer betrokken inwoner en actief binnen de Oranjestichting, Theater op het zand en de Ballonfiësta. Zij wil zich vol overgave inzetten voor cultuur, de leefbaarheid van en sociale samenhang in de dorpen zoals door evenementen.
   
 7. Jong talent heeft een plek; Stefan Velt (28) uit Barneveld, betrokken Barnevelder,
  op 7. In het dagelijks leven is hij werkzaam binnen het HRM en heeft veel oog en aandacht voor het welzijn van en zorg voor mensen en goede dienstverlening, zeker voor hen die deze zorg en aandacht nodig hebben. Daarnaast wil hij een fijn woon- en leefklimaat voor iedereen.
   
 8. Nadeche van Veen (31) een zeer actieve en betrokken ‘Terbroekse’, is ook een nieuw jong talent van Lokaal Belang. Geschoold als juridisch medewerker en psycholoog met specialisme onderwijs en ontwikkeling bij jongeren, waar zij zich met hart en ziel voor wil inzetten.
   
 9. Nog meer nieuw talent is nieuwkomer Ingrid Lether, biologe uit Voorthuizen. Zij heeft hart voor natuur en dieren en heeft zich heel actief ingezet op het gebied van milieu en duurzaamheid, ook als lid van het burgerforum van de RES.
   
 10. Op 10 raadscommissielid Maurice Marsman die zich heeft ingezet voor ruimte en groei van sportverenigingen en cultuur. Ook gezonde overheidsfinanciën hebben zijn aandacht zoals het beperken van lokale belastingen.
content image

Team Lokaal Belang (2018)
Fotografie: Monique Laanstra, www.laanstrafotografie.nl

1e rij: Paul Overgaauw, Maurice Marsman, René Oosterom, Marleen Blankenburgh, Crista Dibbet, Jan Willem van den Born, Mijntje Pluimers, Gonda Lenters, Erik van den Born, Gerbrand Goede, Gerrit den Hartog, Mona Tamaëla
2e rij: Arnold Hofland, Laura Eelsing, Marscha Grotenhuis, Enrico Duits, Gert Hein Kevelam, Harry Buitink, Martijn Ramp, Jan Blankenburgh, Willem de Vries, Sjoerd van Amerongen
3e rij: Denise van Wassenberg, Niek de Weerd, Marielle van Dorst, Mylou Hendrikx, Tineke Donker, Catharina Nyberg, Cor Willemse, Helen van der Wal, Kirsten Karrenbeld
4e rij: Ad Soeterboek, Jan Dibbet, Desirée van den Akker, Cor Wiesnekker, Markwin den Hartog, Edwin Brink, Gert Ploeg
Niet op de foto: Marc Leliveld, Ronald Tukker. (zie filmpje met alle kandidaten)

Nieuwe LB-ers die zich in de loop van de tijd (2018-2022) hebben aangemeld:

content image

 Nieuwe LB-ers

 Jelle van Beusekom Barneveld
 Gideon Taberima Barneveld
 Nadeche van Veen Zwartebroek
 Roland Kremer Barneveld
 Stefan Velt Barneveld
 John Sweenen Kootwijkerbroek
 Walenka Jansen Barneveld
 Esther Looij De Glind
 Ingrid Lether Voorthuizen
 Randy Wilbrink Barneveld
 Gert ten Hoven Voorthuizen
 Herna van Dronkelaar Barneveld
 Bas Berendsen Voorthuizen
 Ivonne Koster Barneveld
 Evert Bouwman Barneveld
 Robin Kinsbergen Voorthuizen
 Gemma Plieger Barneveld
 Lucienne Timisela Barneveld
 Marie-José Louman Barneveld

 

Lokaal Belang presenteert de Kieslijst 2018

16-1-2018
Lokaal Belang presenteert met grote trots de 40 kandidaten op de kieslijst van Lokaal Belang. Een gevarieerde groep optimistische, hard werkende en krachtige mensen die met hun voeten midden in de samenleving staan. Het is een mix van ervaring, nieuw talent, jong en ouder, met diverse achtergronden en kennisgebieden.

Kortom, een team dat breed in de samenleving vertegenwoordigd is met lijsttrekker Mijntje Pluimers (40) en jonge talenten in de personen van Maurice Marsman (31), Enrico Duits (28) en Marscha Grotenhuis (19). Daarnaast mensen uit de diverse kernen zoals Gert Hein Kevelam (Garderen), Sjoerd van Amerongen (Voorthuizen), Erik van den Born (Zwartebroek), Harry Buitink (Terschuur), Markwin den Hartog (Stroe) en Gonda Lenters (Kootwijkerbroek). En op de ereplek, als lijstduwer, Tineke Donker, vrijwilliger van het jaar 2017. Lokaal Belang kan op deze manier de gemeente en de lokale belangen in de kernen goed vertegenwoordigen.

De lijst is samengesteld op basis van wie de mensen zijn, hoe ze tegen de samenleving aankijken en hun manier van betrokkenheid bij de gemeente Barneveld. Een positief team dat erg veel zin heeft in de campagne, de verkiezingen en de tijd daarna. Lokaal Belang vindt dat het tijd is voor een frisse wind in het gemeentehuis. De combinatie van ervaring en maar liefst 37 nieuwe talenten geeft daar vorm aan.

content image

Kandidaten kieslijst 2018