Gemeente Barneveld

 Politieke partij

Lokaal Belang

content image

Lokaal Belang is een nieuwe lokale politieke partij in de gemeente Barneveld, die door Mijntje Pluimers en Jan Willem van den Born op 12 december 2016 is opgericht. 

Vol energie en overtuiging heeft Lokaal Belang meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Barneveld op 21 maart 2018. Daarbij heeft Lokaal Belang vanuit het niets 4 zetels gewonnen! Dit is historisch gezien nog nooit eerder voorgekomen en dus heel bijzonder.

Lokaal Belang heeft als doel de bestuurlijke en politieke belangen van álle inwoners en bedrijven van de gemeente Barneveld te behartigen.

Lokaal Belang heeft geen binding met een landelijke politieke partij zodat wij de belangen van álle inwoners van de gemeente Barneveld vanuit een lokaal en breed perspectief kunnen dienen.

 

Mijntje Pluimers

content image

Mijntje Pluimers, 44 jaar, getrouwd, 2 kinderen van 13 en 15, woonachtig in Barneveld, was tijdens de periode van de campagne voor de gemeenteraadverkiezingen, lijsttrekker van Lokaal Belang en thans fractievoorzitter.

Mijntje Pluimers is als teamleider en onderwijzeres werkzaam in het basisonderwijs en reist graag naar alle prachtige plekken in zowel de gemeente Barneveld als in de rest van de wereld.

Daarnaast leest zij graag, houdt van het kijken van goede series en documentaires, eten met vrienden en familie en houdt zich heel graag bezig met haar grote passie: Politiek.

Met hart en ziel zit zij al 11 jaar als raadslid in de lokale politiek. Zij zet zich in en zal zich blijven inzetten voor al die inwoners en bedrijven uit onze gemeente; Barneveld, De Glind, Garderen, Harselaar, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Terschuur, Voorthuizen en Zwartebroek.

Jan Willem van den Born

content image

Jan Willem van den Born is geboren en getogen in Terschuur, gemeente Barneveld. Hij is al veel jaren actief in de gemeentelijke politiek. De laatste jaren als fractievoorzitter.

Hij is in het dagelijks leven sales directeur van Profact International B.V. 

Jan Willem houdt van koken en geniet graag van het leven met vrienden en familie. Hij leest graag en in het bijzonder over alles wat te maken heeft met de politiek.  

Hij komt vaak op zijn geliefde Texel, om daar uit te waaien op het strand en te genieten van natuurschoon en de prachtige uitzichten.