Gemeente Barneveld

 Politieke partij

Campagne verkiezingen 2018

Verkiezingsprogramma 2018

Lokaal Belang bruist!
Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de nieuwe lokale, zelfstandige en onafhankelijke politieke partij in de gemeente Barneveld; Lokaal Belang. Dit verkiezingsprogramma is het resultaat van twee jaar intensieve samenwerking van het team. Daarnaast hebben vele betrokkenen die Lokaal Belang een warm hart toedragen, input en commentaar geleverd. Daar ben ik erg dankbaar voor. 
 
Balans en waarden
Het verkiezingsprogramma is een breed gedragen en gebalanceerd programma, gebaseerd op onze waarden en onze visie, dat bijdraagt aan een nog betere en mooiere gemeente Barneveld. 
 
Eigenheid en thema’s
Elke kern in onze gemeente is belangrijk en dat zijn er volgens Lokaal Belang 10. Elke kern heeft zijn eigenheid en de voor die kern belangrijke thema’s. Lokaal Belang heeft oog voor deze eigenheid en thema’s. Daarom kent dit verkiezingsprogramma een apart hoofdstuk met de daarin specifieke aandachtspunten per kern.  
 
Frisse wind
Lokaal Belang vindt het tijd voor een frisse wind. Het in links-rechts-, conservatief-progressief-, christelijk- niet-christelijk-, liberaal-, sociaal- denken, is niet meer van deze tijd en werkt in de ogen van Lokaal Belang niet in de gemeentelijke politiek. Elke situatie vraagt om een open blik met afweging van alle belangen. Het belang van onze burgers en bedrijven staat hierbij centraal. En dat wil het team van Lokaal Belang in woord (het verkiezingsprogramma) en daad uitdragen. 
 
Verscheidenheid en het team
De verscheidenheid van inwoners van de gemeente Barneveld is groot. En uiteraard moeten wij met elkaar samen leven en werken om de maatschappij vorm te geven. Het team van Lokaal Belang kenmerkt zich door de grote verscheidenheid in achtergrond. Op deze manier zijn wij breed in de samenleving vertegenwoordigd en handelen wij overeenkomstig de volgende passage in onze statuten “Wij willen de belangen van álle inwoners van de gemeente Barneveld vanuit een lokaal en breed perspectief kunnen dienen”
 
Toekomstgericht en verantwoordelijkheid
Lokaal Belang is een toekomstgerichte en constructieve partij. Het verkiezingsprogramma is een richting. Dat betekent dat als er zich nieuwe onderbouwde inzichten voordoen, Lokaal Belang daarvoor de ogen niet sluit, maar daarnaar handelt. In samenwerking met anderen wil Lokaal Belang graag verantwoordelijkheid nemen voor de gemeente Barneveld en haar inwoners en wil daarom graag deelnemen aan een nieuwe coalitie. Lokaal Belang staat daarbij open voor alle partijen die op een positieve, constructieve en pragmatische manier willen samen werken in het belang van de gemeente Barneveld en haar inwoners.

 

Mijntje Pluimers-Foeken
Lijsttrekker Lokaal Belang Gemeente Barneveld
December 2017 

content image
 Datum    Wat  Waar   Tijd
8 februari    Radiodebat Omroep N  Raadhuisplein
  Barneveld
  10.00 uur
  13 februari    Cursus Lokaal Belang  Barneveld  19.00 uur
 22 februari    Cultuurdebat Politiek Podium  Harmoniegebouw
  Barneveld
  19.30 uur
3 maart    Campagnedag  Voorthuizen en Barneveld 
8 maart    Jongerenraaddebat   Club Move
  Barneveld
  19.30 uur
8 maart    Internationale Vrouwendag  Gemeentehuis
  Barneveld
  19.30 uur
9 maart    SGP-J debatavond   Aeres MBO
  Barneveld
  19.30 uur
10 maart    Campagnedag   Voorthuizen
  Barneveld
  09-12 uur
  12.30 uur
13 maart    Verkiezingsdebat   Kulturhus 'de Essenburcht'
  Kootwijkerbroek
  19.30 uur
14 maart    Facebook Live Sessie  via LB Facebookaccount  20.00 uur
15 maart    Verkiezingsdebat   Dorpshuis 't Trefpunt
  Voorthuizen
  19.30 uur
17 maart    Campagnedag   Voorthuizen
  Barneveld
  10.00 uur
  13.00 uur
19 maart    Verkiezingsdebat  Schaffelaartheater
  Barneveld
  19.30 uur
21 maart    Verkiezingen  Gemeente Barneveld  07.30 -        21.00 uur

 

content image

Gemeente Barneveld kiest #GR2018


 

content image

Verkiezingsposter

Zaterdag 17 maart laatste campagnedag: flyeren op de markt in Voorthuizen en in het centrum van Barneveld. Wederom leuke gesprekken en goede sfeer! Met de naamsbekendheid van LB zit het wel goed. Maar wat was het koud...

content image
content image
content image
content image

Lokaal Belang live in gesprek met inwoners op Facebook

Komende woensdag 14 maart om 20:00 organiseert de politieke partij Lokaal Belang in aanloop naar de gemeenteraadsverziekingen op 21 maart, een zogenaamde Facebook Live sessie.

Een Live sessie op Facebook houdt in dat een persoon of organisatie via haar Facebookaccount een uitzending organiseert, die voor alle gebruikers van het sociale medium live te volgen is. Tijdens de uitzending is het dan mogelijk om via het commentarenveld vragen te stellen, waarop de organiserende partij direct kan reageren.

“Voor zover bekend, zijn wij de eerste politieke partij in de gemeente Barneveld die een dergelijke sessie opzet”, aldus organisator Enrico Duits. “En we doen dit niet zomaar. Het is voor ons een ultieme manier om direct in te gaan op vragen of zorgen die inwoners van onze gemeente hebben. De gelegenheden hiervoor zijn schaars en wij denken hiermee in een sterke behoefte te voorzien. Onze lijsttrekker Mijntje Pluimers zal namens de partij de vragen beantwoorden. Wij nodigen alle inwoners dan ook van harte uit om in te schakelen via het Facebookaccount van Lokaal Belang.”

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om live in te schakelen op 14 maart, is het mogelijk om de uitzending later via dezelfde Facebookpagina terug te kijken. Ook is het mogelijk om vragen vooraf in te sturen naar info@lokaal-belang.com, zodat deze tijdens de uitzending behandeld kunnen worden.

10 maart campagnedag

content image

Zaterdagochtend al vroeg met een team aanwezig op de markt in Voorthuizen

content image

Ontsnapt uit de escape room!

content image

Het Team in Barneveld heeft er zin in!

9 maart Lijsttrekkersdebat SGP-Jongeren in Barneveld
 

content image

Campagne verkiezingen gestart met debat SGP-jongeren

Voor het eerst tijdens de campagne voor de verkiezingen van 21 maart kruisten de acht Barneveldse lijsttrekkers de degens, tijdens het lijsttrekkersdebat dat de SGP Jongeren in Barneveld vrijdagavond organiseerden. Bij tijd en wijle was het debat behoorlijk levendig, al moest de verkiezingsavond even op gang komen.

In deel één van de avond kregen de lijsttrekkers de tijd om eerst een vooraf op film opgenomen vraag van een willekeurige Barnevelder te beantwoorden, om vervolgens ook nog eens uitgebreid uit de doeken te kunnen doen waarom de Barneveldse kiezer zijn of haar vakje rood moet kleuren. Dat leidde tot een verzameling van monologen die alles bij elkaar ruim een uur duurde. Pas daarna kon het debat goed en wel van start. Er werden acht stellingen behandeld, onder meer handelden over dorpsreferenda, windmolens bij Zeumeren, horecaoverlast in het centrum en de komst van een scheidingsambtenaar. 

Bron: Barneveldse Krant 09-03-2018
Voor een uitgebreid verslag, klik op link naar BK-artikel 'Debat komt voorzichtig los in Barneveld'

content image

Team Lokaal Belang zit er helemaal klaar voor!

content image

Onder leiding van Niek Bakker In debat over dorpsreferendum

content image

Mijntje bijt de spits af.  (Foto Barneveldse Krant)  

content image

Alle lijsttrekkers op een rijtje. Nog 3 debatten te gaan..

8 maart Jongerendebat

content image

Jongerendebat in Club Move
met Enrico Duits namens Lokaal Belang

content image

Marleen Blankenburgh en Gonda Lenters vertegenwoordigden Lokaal Belang op de Internationale Vrouwendag bijeenkomst

 

Bekijk vooral het speciale vrouwendagfilmpje met alle Lokaal Belang vrouwen!

Escape room bij Lokaal Belang op campagnezaterdagen in Voorthuizen en Barneveld op 3, 10 en 17 maart

Politieke partij Lokaal Belang staat de komende drie zaterdagen ’s ochtends in het centrum van Voorthuizen en ’s middags in het centrum van Barneveld. Zij brengen op deze dagen een heuse escape room mee met de naam ’Het Achterkamertje’.

“Het is natuurlijk met een vette knipoog”, lacht nummer vijf van de kandidatenlijst en campagneleider Gert Hein Kevelam. Toch zit er een serieuze ondertoon in de actie. “Elke vier jaar geeft de burger een mandaat aan de politiek. Eigenlijk zegt men, jullie mogen voor ons de beslissingen gaan nemen. Dat is een goed systeem. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling om over de hoofden van de bevolking heen te regeren. Symbool hiervoor staat natuurlijk de windmolendiscussie rond Zeumeren, Voorthuizen. Lokaal Belang denkt dat de verkiezingen net op tijd komen zodat de discussie over dit onderwerp uit ‘Het Achterkamertje’ naar de voorgrond wordt getrokken.”

Voor wie het nog niet kent; in een escape room wordt je ingesloten waarna je jezelf kunt bevrijden door het oplossen van diverse puzzels en het volgen van de juiste aanwijzingen.

Allemaal van harte welkom de komende drie zaterdagen in Voorthuizen en Barneveld. De toegang is natuurlijk gratis.

content image

3 maart in Voorthuizen, de kou trotserend op campagne!

content image

's Middags in Barneveld, met escape room

01-03-2018 Flyeractie

Lokaal Belang voor elk lokale belang! De komende 3 weken gaat het team van LB-ers op pad voor een flyeractie waarbij alle dorpskernen bezocht worden. De flyers met lokale standpunten in uw woonplaats of omgeving worden huis-aan-huis verspreid. Houd uw brievenbus in de gaten! 

Toch de flyer gemist? Klik op de foto's en bekijk per dorp de betreffende flyer.

content image

Flyer Barneveld

content image

Flyer Garderen

content image

Flyer Voorthuizen

content image

Flyer Stroe

content image

Flyer Terbroek

content image

Flyer De Glind, Kootwijk en Kootwijkerbroek

22-02-2018 Cultuurdebat Politiek Podium

"Cultuur verbindt, cultuur doe je als gemeente en verenigingen samen! Ieder zijn eigen deel, maar samen verantwoordelijk".

Mijntje deed namens Lokaal Belang mee aan het Politiek Podium in het verenigingsgebouw van De Harmonie. Vier muziekverenigingen uit de gemeente stelden zich voor, politieke partijen kregen de gelegenheid hun culturele programma toe te lichten en gingen aan de hand van een vijftal stellingen met elkaar in gesprek. 

Meer over onze standpunten en plannen op het gebied van cultuur, zie H7 Onderwijs, cultuur en sport.

Klik voor het verslag van de Barneveldse Krant op de foto.

20-02-2018 Plakdag posters

Campagne! Lekker met ons top team aan de slag. Posters plakken voor Lokaal Belang. En die hangen straks in de hele gemeente!

content image

13-02-2018 Cursusavond

Video-impressie van de leerzame en informatieve cursusavond, speciaal voor onze Lokaal Belang kandidaat-raadslelden. Daarbij hoorde een kijkje en even proefzitten in de vernieuwde raadszaal. Met dank aan gemeentesecretaris Erik van Steden en raadsgriffier Iede Bakker. Een goede raad begint met een goede voorbereiding!

Van links naar rechts:  René Oosterom, Marscha Grotenhuis, Enrico Duits, Willem de Vries, Marleen Blankenburgh, Gert Hein Kevelam, Mijntje Pluimers, Maurice Marsman, Crista Dibbet, Paul Overgaauw en Sjoerd van Amerongen.

content image

08-02-2018 Radiodebat

De verkiezingsbus van Omroep Gelderland stond vandaag op het Raadhuisplein in Barneveld. Omroep N verzorgde een uitzending die live via een stream was te volgen.

Omroep Gelderland heeft een speciale website www.gldstemt.nl waar informatie over de komende gemeenteraadsverkiezingen verzameld wordt. Een website om in de gaten te houden.

Meer weten over het radiodebat? Klik door via onderstaande links:

Gelderland Stemt in Barneveld: dit maakt uw partij uniek

Gelderland Stemt in Barneveld: toekomst van de Veluwehal en fijnstof

De uitzending terugkijken kan via deze link 

Ook journalist Jannes Bijlsma (Barneveldse Krant) was aanwezig en maakte een verslag. Klik voor download van het artikel op de foto.