Gemeente Barneveld

 Politieke partij

content image

De Glind

Dit unieke dorp staat ook wel bekend als “Jeugddorp De Glind” omdat hier van oudsher uithuisgeplaatste kinderen worden opgevangen in een gezinshuis. De Glind biedt kinderen met bijvoorbeeld een verstandelijke of lichamelijke beperking, psychische of gedragsproblemen een veilige omgeving waar zij kunnen leren, wonen, werken en spelen. Maar De Glind is geen instelling, het is een gewoon dorp. Dat is het mooie van dit bijzondere dorp. 

content image

Wensen en standpunten De Glind:

  • Het dorp de Glind zien als een opzichzelfstaand dorp als alle anderen en niet alleen als ‘jeugddorp’
  • Géén windmolens bij Zeumeren/Harselaar en ook geen éxtra windmolens als meerderheid van de raad toch de al 3 geplande windmolens doorzet.
  • Proactieve inzet en realisering snel internet.
  • Aandacht voor het sluipverkeer op de Postweg en de Hessenweg richting Achterveld: onderzoek en maatregelen zijn nodig voordat de knooppunten A1/A30 en Hoevelaken op de schop gaan
  • Instandhouding zwembad.
  • Wegonderhoud goed blijven monitoren en zo nodig inzet op verbetering.
content image

Video 28 februari 2022: Verkiezingsavond in de Glindster
Lijsttrekker Mijntje Pluimers-Foeken in haar pitch namens LB: De Glind is een eigenstandig dórp; met wensen voor voorzieningen als veilige wegen, zwembad en duurzaamheid. Luister naar haar verhaal.

Video februari 2022 De Kinderboerderij in De Glind is vernieuwd! Ontdek deze bijzondere plek!

Vorig jaar was Lokaal Belang de bij de Kinderboerderij in De Glind en deed een oproep voor donaties voor de vernieuwing van deze Kinderboerderij: een plek waar ouders met hun kinderen kunnen genieten van de dieren en kunnen spelen. Maar daarnaast ook waar kwetsbare kinderen een plek krijgen te groeien en te bloeien! Het is heel mooi geworden! Succes met de laatste zaken!

Meer over de speciale donatieoproep kunt u lezen in ons nieuwsberidht: https://www.lokaal-belang.com/doet-u-mee-geef-met-een-warm-hart-aan-kinderboerderij-de-glind (20 mrt 2021)

content image

De Glind: waar jeugd en toekomst telt

Belang van duurzame jeugdzorg: in gesprek met Kees van der Werf, destijds voorzitter van PB De Glind

content image
content image
content image