Gemeente Barneveld

 Politieke partij

Jongeren

content image

Videoons nieuwe talent, Stefan Velt, over de prioriteiten van Lokaal Belang voor jongeren:
1. woningmarkt
2. evenementen en activiteiten
3. gezonde leefomgeving.
Stefan heeft namens LB op 24 februari meegedaan aan het jongerendebat met andere partijen. Gemist? Terugkijken kan via  https://www.youtube.com/watch?v=4Ehsb-OkRgk

content image

Jong talent heeft een plek bij Lokaal Belang: Stefan Velt (28) uit Barneveld, betrokken Barnevelder, staat op 7 op onze kieslijst. In het dagelijks leven is hij werkzaam binnen het HRM en heeft hij veel oog en aandacht voor het welzijn van en zorg voor mensen en goede dienstverlening, zeker voor hen die deze zorg en aandacht nodig hebben. Daarnaast wil hij een fijn woon- en leefklimaat voor iedereen.

content image

Jongeren 2018-2022

Binnen Lokaal Belang zijn een aantal jongeren actief. Deze jonge enthousiaste talenten willen zich inzetten voor onze mooie gemeente.
 

Op de foto, van links naar rechts:
Bovendste rij: Arnold Hofland (ondernemer houtbouw), Niek de Weerd (webdeveloper), Marielle van Dorst (onderwijs), Martijn Ramp (tandtechnicus)

Middelste rij: Maurice Marsman (logistiek), Marscha Grotenhuis (studente Europees recht), Enrico Duits (business Development manager), Desirée van den Akker (onderwijs)

Onderste rij: Erik van den Born (monteur tilliften zorg), Mylou Hendrikx (HR adviseur), Ad Soeterboek (ondernemer horeca) en Laura Eelsing (ICT onderwijs)

De Lokaal Belang-rijkste plek van...
Enrico Duits over de positieve kanten van Horeca

De Lokaal Belang-rijkste plek van...
Maurice Marsman en het belang van sport

Het Lokaal Belang-rijke thema van...
Ad Soeterboek: ruimte voor Horeca en ondernemers

Het Lokaal Belang-rijke thema van...
Marscha Grotenhuis over woonruimte voor jongeren

content image

8 maart jongerendebat in Club Move

De gemeenteraadsverkiezingen komen in zicht, op 21 maart gaat Barneveld naar de stembus. Misschien mag je voor het eerst gaan stemmen en heb je je er nog niet zo in verdiept. Welke partijen doen ermee en waar staan ze voor? 

Door de Jongerenraad werd er een jongerendebat georganiseerd op donderdagavond 8 maart in Club Move in Barneveld. De jongste gemeenteraadsleden en kandidaten gingen in gesprek over punten die door jongeren uit de gemeente Barneveld waren aangedragen. Ook was er ruimte om vragen te stellen. 

content image

Enrico Duits deed namens Lokaal Belang mee aan het Jongerendebat

content image

Verslag Jongerendebat Political Sessions
 

De standpunten die logisch zijn….

Wat bleef hangen na een avond in club Move is dat in de Barneveldse politiek samenwerking tussen iedereen bespreekbaar zal zijn. Het speelveld is bekend en voor zover dat nog niet zo was, aan de ene zijde van het spectrum opereert SGP en Lijst 8 in de progressieve hoek vind je Pro98. Daartussen is een ruimte die wordt opgevuld door de overige partijen.

De jongeren in debat hadden een gemiddelde leeftijd van 30 jaar, waarbij H.C. van lijst 8 handig gebruik maakte van de afstand van Jarne (VVD) tot deze leeftijd, om zo het evenwicht niet te verstoren. Deze zelfde Jarne mocht aftrappen bij de stelling dat de Veluwehal toch wel echt op zijn laatste benen loopt en nodig naar de buitenranden van Barneveld verplaatst moet worden. Hij vond zeven opponenten op zijn pad waarna hij besloot dat het toch een goed idee was, maar niet nu, niet bij de volgende verkiezing, ook die daaropvolgende nog niet, maar dan toch zeker over een jaar of tien.

De verruiming van de horeca sluitingstijden dan maar geprobeerd: Pro98 voor, SGP tegen, wie had dat gedacht. Een feestje na afloop van de Oud Veluwse Markt dan, is dat iets? Pro98 voor, SGP tegen, tja. Geen verrassingen dan? Jawel hoor. Een doorgewinterde Daan, die zich duidelijk op zijn gemak voelde, Henk (junior) die ambitieus als hij is zijn punten pakte, Teunis een SGP-er met humor, daar gaan we nog veel van horen en… Enrico Duits. Splinternieuw in de politieke arena. Goed met iedereen. Goudeerlijk in zijn commentaar. Bijvoorbeeld: “Ik kan natuurlijk wel gaan scoren door te zeggen dat SDVB allang uitbreiding had moeten hebben van haar complex, maar ik weet hoe moeilijk deze kwestie is…”. Of toen hij even op het paard getild werd bij de vraag naar een nieuw denksportcentrum. Lokaal Belang had het ei van Columbus in de uren voorafgaand aan het debat gepubliceerd in de lokale kranten. Enrico meldde dat hij in Engeland zat en dat dit nieuws even aan hem voorbij was gegaan.

Het W-woord mocht natuurlijk niet ontbreken, WINDMOLENS. Henk, die jonge Henk je weet wel, was zeer voor duurzaamheid. Net als zeven anderen trouwens. Daan vond Zeumeren toch niet zo’n goede plek en besloot dat er na de verkiezingen dan maar ruzie moet ontstaan met een andere bevolkingsgroep dan de Voorthuizenaren. Enrico stelde nuchter vast dat windmolens het best tot hun recht komen op plekken waar het waait. Dat natuurverschijnsel wil nog steeds niet erg loskomen op de Veluwe, vandaar dat hij opteert voor andere duurzame energiebronnen.

Gevraagd naar de ervaring van de splinternieuwe politicus Enrico was zijn antwoord misschien wel het meest veelzeggend van de hele avond. “Ik had het veel makkelijker dan de anderen, ik mag de standpunten verdedigen die logisch zijn.”