Gemeente Barneveld

 Politieke partij

content image

Zwartebroek

De geschiedenis van Zwartebroek is lang. Reeds in de 12e eeuw wordt dit rustige dorp genoemd in de bronnen. Zwartebroek kent een mooi buitengebied met water, elzenbroekbossen, veengaten, weilanden en oude stegen. Samen met Terschuur organiseert Zwartebroek via de stichting Terbroek vele evenementen. Samen met Terschuur maakt Zwartebroek zich zorgen over de komst van mega windmolens.

content image

Wensen en standpunten:

  • Géén windmolens bij Zeumeren/Harselaar en ook geen éxtra windmolens als meerderheid van de raad toch de al 3 geplande windmolens doorzet.
  • Openbaar vervoer: behoud van buslijn 102 Amersfoort-Apeldoorn via Zwartebroek en Terschuur.
  • Proactieve inzet en realisering snel internet.
  • Spoedige realisering oplossing A1-A30 en goede bereikbaarheid.
  • Zichtbaarheid en de veiligheid van de zebrapaden daar waar nodig verbeteren.
  • Aanleg fietspaden langs de Platanenstraat en de Stoutenburgerweg. Het fietsverkeer intensiveert van en naar Hoevelaken, Barneveld en Achterveld. Zowel voor woon-werkverkeer als sportieve/recreatieve doeleinden. Lokaal Belang ziet deze fietspaden graag zo snel mogelijk gerealiseerd.
  • Veiliger inrichting van de Damweg: ondanks eerdere maatregelen is het probleem met sluipverkeer niet opgelost. Het wordt drukker en er wordt hard gereden. Lokaal Belang wil dat er nog eens goed naar de inrichting wordt gekeken. De weg is op dit moment (nog) niet ingericht als een 30-km weg. Overwogen moet worden om dit in het kader van veiligheid te overwegen.

Lokaal Belang is er ook voor Terschuur en Zwartebroek!

Het Lokaal Belang-rijke thema van...  Erik van den Born

Belang van sport- en spelfaciliteiten; met Erik van den Born

Behoud buslijn 102 voor Terschuur en Zwartebroek

content image
content image
content image