Gemeente Barneveld

 Politieke partij

Lokaal Belang wint in Barneveld

Bron: Barneveldse Krant

Lokaal Belang mag zich de winnaar noemen van de Barneveldse gemeenteraadsverkiezingen.

De partij van Mijntje Pluimers, die voor het eerst meedeed, haalde vanuit het niets vier zetels. Dat ging ten koste van Pro´98 (van 6 naar 5), ChristenUnie (van 6 naar 5), VVD (van 3 naar 2) en Burger Initiatief (van 3 naar 2), die elk een zetel moesten  inleveren. De SGP bleef stabiel op 8 zetels, terwijl ook het CDA haar zetelaantal (5) behield. Lijst 8 van Henk van den Brink bleef steken op ruim 200 stemmen, wat veel te weinig was om de kiesdrempel te halen. De opkomst was met 70,4 net iets lager dan vier jaar geleden, toen ruim 71 procent van de kiesgerechtigden zijn stem uitbracht.

Lokaal Belang had haar succes mede te danken aan een goede score in de 'kleinere' kernen. Met name in Voorthuizen, Zwartebroek, Terschuur, Garderen en Stroe gooide de partij hoge ogen.
 


Mijntje Pluimers: ´Dit had ik niet durven dromen´

Bron: Barneveldse Krant

Mijntje Pluimers, die met haar partij Lokaal Belang vier zetels haalde: ,,We zijn niet de grootste geworden, maar dit is zéker geweldig. Van nul naar vier zetels in de raad, dat had ik eerlijk gezegd niet durven dromen. We hebben vooral goed gescoord in Voorthuizen en in kleinere dorpen als Garderen, Zwartebroek en Terschuur. Blijkbaar is onze partij voor veel mensen herkenbaar, fantastisch. En dat in een gemeente waar over het algemeen veel kiezers trouw zijn aan hun partij. Ik ben ook erg blij dat we straks met drie vrouwen in de raad komen: ik, Gonda Lenters en Marleen Blankenburgh.´

content image

Foto Barneveldse Krant: Erik van 't Land